bel ons Vragen? Bel ons op 0528 251 504 of mail naar info@verschoma.nl

Zonnepanelen laten reinigen

Behaal een extra rendement van 3 tot 5%!


Belang van goed onderhoud aan uw zonnepanelen 


Veel leveranciers van zonnepanelen stellen, impliciet of expliciet, dat zonnepanelen geen periodieke schoonmaakbeurten nodig hebben. Een fikse regenbui zorgt ervoor, zo stellen zij, dat de panelen schoon genoeg worden. Helaas is dit echter bezijden de waarheid. Zo blijkt uit onderzoek dat panelen die jaarlijks door een expert worden schoongemaakt, minimaal 3 procent extra rendement opleveren. Voorts verlaagt een zonnepaneel dat regelmatig wordt gereinigd de kans op schade. 

Schakel onze hulp in

 

Uw zonnepanelen laten reinigen 

Voor een gedegen schoonmaakcontract waarbij er minstens eenmaal per jaar een professionele schoonmaker langskomt, kunt u terecht bij Schoonmaakbedrijf Verschoma in Hoogeveen. Wij hebben meerdere goed opgeleide schoonmakers in dienst, die van alle markten thuis zijn en hun vak tot in detail verstaan. Wilt u uw zonnepanelen liever eenmalig laten reinigen? Ook dat is bij ons geen enkel probleem.

Voordelen van het reinigen van zonnepanelen:

  • 3 tot 5% meer rendement
  • Controle op kapotte panelen
  • Langere levensduur van uw panelen
  • Visuele inspectie van uw zonnepanelen
  • Reiniging met osmose water. Dit water is dus vrij van kalk en mineralen
     

Aanvullende diensten:

Zowel voor particulier als bedrijf leveren wij de volgende schoonmaakdiensten:

 

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 0528 251 504, het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@verschoma.nl

Als u jaarlijks uw zonnepanelen laat reinigen, kunt u dit rendement (3 tot 5%) behalen. Vervuilde panelen verminderen het beoogde rendement. Hier is wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Onderstaande test is in een testcentrum uitgevoerd:

In februari 2014 zijn nieuwe zonnepanelen geplaatst. Twee jaar later is onderzocht wat het effect van reiniging heeft van de panelen. De zonnepanelen waren meer dan een jaar niet schoongemaakt. Stof en vogelpoep werden met osmosewater verwijderd. Er werd geen schoonmaakmiddel gebruikt. Bepaalde panelen werden gereinigd en anderen niet. Ook werden beide ‘soorten’ panelen apart op een omvormer aangesloten. De andere omstandigheden waren gelijk en op die manier kon nauwkeurig gemeten worden wat het resultaat van de schoonmaak was. De gereinigde panelen leverden gedurende één uur 3 tot 5% meer rendement op dan de vervuilde panalen.

 Sitemap| Contact| Cookie instellingen| Privacy Website door Webba